Blog

Během mého zahradničení často žasnu, jak krásné květiny a jak pestrou škálu trvalek, letniček do vázy můžeme vypěstovat na zahradě (v našich středoevropských podmínkách).

V neděli 23.9. 2018 budeme vázat kytice z lučních květin v Didaktickém centru geologie Muzea Říčany (geopark). Dozvíte se, jaké rostliny lze do vazeb použít, jak prodloužit trvanlivost kytic ve váze, co nám vše květiny přinášejí (mimo své krásy a vůně) a mnoho dalšího. Těšíme se na Vás.

Ráda vytvářím něco nového, pro potěšení ducha - a to luční, přírodní kytice určitě jsou! Kytice jsou originální, uvázané z velkého množství rostlin různých barevných odstínů, na dotyk jemné, drsné, s "chloupky" (=trichomy), hladké, s listy jednoduchými, členitými,... O vůních ani nemluvě. Najdete takové rostliny v květinářství?

V nádobách, v truhlících můžeme pěstovat i neotřelé, ne tak časté letničky, které kvetou celé léto až do podzimu. Jednou z nich může být např. krásenka - přesněji nízké kultivary krásenky (Cosmos). Výška vyšlechtěných nízkých kultivarů se pohybuje kolem 30 cm. Od března je můžeme vysít rovnou do venkovních nádob či truhlíků.