Blog

Neustále hledám a přemýšlím o méně náročných květinách, které vydrží co nejlépe měnící se klimatické podmínky. Ráda používám na zahradách trvalky, které lze použít i k řezu, do vázy, ke zkrášlení interiéru.

Osázené nádoby letničkami v Alsasku mě upoutaly svou krásou, barevným sladěním, různými strukturami listů a v neposlední řadě vkusným doplňkem krásné architektury domů.

Jakou krásu máme na zahradě ani kolikrát netušíme. Když se zaměříme na rostliny, které bychom mohly uplatnit do vázy, do kytice, rozprostře se před námi další svět, přímo květinový s jeho detaily. Najednou koukáme zase trochu jinou optikou na tvary rostlin, jejich barvy, struktury.

Červen patří mezi měsíce, kdy zahradu zkrášlí spousta květů keřů a trvalek. Vedle pivoněk, kontryhelu, šalvějí, kopretin kvete i zvonek broskvolistý (Campanula persicifolia) a zvonek klubkatý (Campanula glomerata).

Vysazené trvalky nebo keře následně mulčujeme. Prostor v záhoně mezi rostlinami zakrýváme mulčem vrstvou přibližně 8 cm. Mulč je organický materiál, který brání růstu plevelů a zvláště v dnešní době nechtěnému výparu vody z půdy.